Сряда, Юли 15, 2020

Тази година инвестирахме около 400 хиляди лева във физиотерапии в общо три поликлиники и една общинска болница. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова

пред журналисти, след проверката на доставеното ново оборудване за нуждите на физиотерапията - сектор "Физикална и рехабилитационна медицина“ в Диагностично-консултативен център - 14, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
zlatnite
"Тук провеждат своята рехабилитация нашите „Златни момичета“ – отборът по художествена гимнастика. Видяхте колко много пациенти има. След обновяването на физиотерапията има повече от два пъти увеличение на броя на пациентите, които се лекуват и възстановяват тук. За мен здравето на хората е най-важното за качеството на живот на хората в нашия град. Ние искаме да живеем в здрав и активен град. За последните 4 години инвестираме 55 млн. лв. общинското здравеопазване. Общинският съвет подкрепа идеите за развитие на общинското здравеопазване", каза кметицата.

"Акцентирахме в последните години върху ДКЦ-тата. Изключително важно е доброто управление на тези поликлиники и в това отношение д-р Димов заслужава огромна благодарност, защото освен нашите над 160 хиляди лева, които сме инвестирали във физиотерапията на 14-то ДКЦ, те са инвестирали още толкова собствени средства. "

„Поехме общинското здравеопазване в много тежко финансово състояние. Част от поликлиниките се съвзеха благодарение на добро управление, част от болниците – също. Добрите модели трябва да се показват. Когато има добро управление, сме насреща да подкрепяме и с общи усилия да подобряване средата, при която хората се лекуват", допълни още кметът на София.
Йорданка Фандъкова обясни, че средствата не се даряват, а се инвестират. "ДКЦ-тата правят заявки, които се разглеждат от Общинския съвет, в Комисията по здравеопазване.

Инвестициите в здравеопазването станаха наш приоритет", заяви Фандъкова.

"Всичко това е един проект, който започва от реновирането на битовата част и в последствие изграждане на едно отделение, което да бъде съвременно, адекватно и да поема всички необходими нужди на населението", каза ортопедът в 14-то ДКЦ д-р Милен Димов. „А За целта трябваше да се изгради добра база и да се закупи техника. Благодаря на Столична община за всичко това, с което тя ни помогна. Пред нас постоянно има добри отзиви, добра обратна връзка. Когато това се приема добре от населението, за нас е добре дошло. Към целия проект предстои включването на колега, който да консултира за тежки гръбначни изкривявания, а това е един проект, който ще започне през есента. Става въпрос за лекар българин, работещ в Германия в топ болница", допълни още ортопедът.


Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up