Четвъртък, Август 22, 2019

На заседание на Управителния съвет на съсловната организация се подписа Анекса към Националния рамков договор за увеличаване цените на най-подценените клинични пътеки. В понеделник документът беше одобрен и подписан и от Надзорния съвет на здравната каса.

Анексът предвижда разделяне на клиничните пътеки за деца и за възрастни и увеличаване стойността на най-недофинансираните от тях с 10 до 30 на сто.

"Всички пътеки, които бяха само детски, влизат от 1-ви юни. Тези пътеки, които бяха смесени - детски и възрастни, промяната в цената им влиза от 1-ви юли", заяви председателя на БЛС д-р Маджаров.
Той подчерта също, че Подобна актуализация по средата на годината се прави за първи път.

 

До това се стигна след серия протести на лекарите от столичната педиатрична болница "Д-р Иван Митев". За обезпечаване на новите цени на пътеките са отблокирани 50 милиона лева от резерва на здравната каса.
 д-р Маджаров заяви:

"Ще има повишение на бюджета на НЗОК, защото самият растеж на БВП, промените в минималната работна заплата водят до по-високи осигуровки. Ще имаме специално изявление по този въпрос - какви средства са необходими допълнително да бъдат заделени за следващата година, за да можем да гарантираме доброто функциониране на системата".

Маджаров каза още, че от БЛС са искали 20% увеличение на тези пътеки, но са получили само 10 на сто.
Лекарския съюз ще настоява резерва на Касата от догодина да не се разпределя предварително, стана ясно още от изявлението на д-р Маджаров.

Източник: БЛС

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up