Събота, Ноември 16, 2019

mendasДепутатът от ВМРО Искрен Веселинов публикува коментар на своята Фейсбук страница по повод на предложението на ГЕРБ за 4 кратно увеличение на акциза на бездимните цигари. В него се цитира скандално изказване на Председателя на Бюджетаната комисия на парламента и депутат от партия ГГЕРБ Менда Стоянова. „Днес навсякъде по медиите се твърди, че налагането на пълен акциз върху бездимните цигари е предложение на ГЕРБ и Обединени патриоти. Това не е вярно! Нито коалицията, нито парламентарната ни група са разисквали въпроса. Законът е подписан единствено от депутати на НФСБ и то в нарушение на Правилника на групата, който изисква съгласуване. И от мен, а и от други колеги Менда Стоянова поиска подкрепа, но и отказахме, защото смятаме, че по-малко вредния тютюнев продукт трябва да има някаква бонификация - все пак това са спестени разходи за здравната система в преспектива.

Менда каза, че това не я интересува - била финансист, за другото да мислели от здравеопазването. Нашето виждане във ВМРО е, че един закон трябва да разрешава комплексно проблемите. Затова ми се иска всички да знаят, че въпросното предложение е на ГЕРБ и НФСБ, а не на ОП.”
Какво мислят от здравеопазването, ние не знаем. Официално от МЗ не са коментирали намерението на депутатите от ГЕРБ. Членовете на здравната комисия в Парламента също не са изразили позиция.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    д-р Тодоров · преди 1 години
    Менда Стоянова за пръв път от доста време е абсолютно права. Г-н Веселинов се е изказал неподготвен. Вреден и по=малко вреден е квалификация за наивници. Продукта е акцизен и акциза е приоритет на законодателя да определи. Г-н Веселинов да си гледа строителното инженерство и строежа на пътищата, там има мноооого повече да направи отколкто за Филип Морис!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up