Понеделник, Декември 09, 2019
Мизерия в Инфекциозна клиника - Пловдив

Годишно в клиниката се лекуват около 2000 души, предимно малки деца. Баните са ремонтирани от доброволци преди няколко години, но мазилката се лющи, мебелите са негодни за употреба, дограмата е много стара.
Сградата е изключително стара. Тя е строена средата на миналия век и дограмата е от тогава-

казва пред БТВ проф. Марияна Стойчева, лекар в инфекциозната клиника в Пловдив. По думите и бюджета на достига, кандидатствали са и по програма саниране, но н е са били одобрени.
След като на децата на няколко жени им се налага да прекарат известно време в болницата, те решават да започнат инициатива за ремонт на болницата. Проектът се казва“ За добро“. За 24 часа, две фирми са предложили да сменят дограмата за тяхна сметка. В момента се търсят доброволци, които да помогнат със шпакловането на стените. Ремонтът ще се извършва поетапно и няма да затвори клиниката.
Източник БТВ

Как оценявате чистотата на въдуха при вас?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    инфектант · преди 27 дни
    Единствения незададен въпрос е ЗАЩО ТОВА ОТДЕЛЕНИЕ РАБОТИ ??? Може да се пита още защо Директорът на болницата или Директорът на РЗИ не са го е затворили, защо НЗОК е сключила договор за дейност в такава среда, защо перосналът се съгласява да работи в такива условия, защо пациентите се съгласяват да влизаат в него и защо трябва да се ремонтира с дарения, след като в бюджета имало толквоа много пари ???
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up