Петък, Декември 13, 2019
Бойко Борисов уволнил директора на Пазарджишката болница

Директорът на държавната областна болница в Пазарджик д-р Васил Вълчев. Това е станало по разпореждане на Министър Председателя Бойко Борисов, след излъчен репортаж по Нова телевизия. Директорът на болницата имал пожизнено ТЕЛК решение за 82% увреждане, за скъсано ахилесово сухожилие и сменена тазобедрена става. Двамата Председатели на ТЕЛК към болницата също били с пожизнени решения за трайна неработоспособност.

Министърът на здравеопазването е разпоредил на НЕЛК да провери решенията. Държавната агенция Медицински надзор е изпратена спешно на проверка в болницата. Кирил Ананиев е свикал общо събрание на акционерите на болницата, в която освен държавата, акционери са всички общини от Пазарджишка област. Съветът на директорите е назначил Прокурист, който ще ръководи болницата до избора и вписването на новия директор.
Борисов казва: "Веднага съм разпоредил на Ананиев да го маха днес и вече трябва да са го уволнили".
Здравният министър е поискал от НЕЛК да направи проверка на ТЕЛК решенията, издадени от комисиите в МБАЛ-Пазарджик.
Недоумявам как може да има толкова нагли разбойници в родното здравеопазване. Крайно време е да спрем да ги търпим!!!”, коментира собственикът на Нова телевизия, Кирил Домусчиев.

Подкрепяте ли подписването на нов НРД?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  четящия · преди 1 месеца
  Е как кой? Кой е собственик ан медията? Кой има две болници в същия град? Кой поздрави проверяващите? Той си я е харесал.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Insider · преди 1 месеца
  Някой си хареса тази болница.
  Без дългове, реновирана.
  Въпрос на време да видим кой.
  НОВА уволниха разследващите журналисти, които знаеха какво правят и назначиха аматьори-които нарушават законите само и само да изпълнят поръчката.
  В това разследавне драстично е нарушен GDPR!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up