Събота, Ноември 16, 2019
Медицинските сестри:  Не сме нормени работници

 Цялата здравна система рухва, защото е построена неправилно, "Време е за нов модел. Вече е време да говорим за превенция. Искаме цялостна реформа”.
С искания за по-високи заплати, по-добри условия на труд ще премине поредния протест на медицинските сестри този път подкрепен и от специализантите. В ефира на БНР мед.с. София Елена Тонева каза, че ще настояват за конкретни действия, защото вече са на предала на силите си.

За обещаните 200 млн. лв. повече за здравеопазване догодина тя коментира: „Те основно ще бъдат насочени за увеличаване на клиничните пътеки. Този механизъм те използват като оправдание, че по този начин ще увеличат заплатите на колегите в цялата страна. Ние не сме нормени работници и не искаме парите ни да се определят от брой преминали пациенти, т.е., от клинични пътеки. В момента в здравеопазването това е принципът – колкото повече болни хора, толкова повече пари. Стига вече с тази схема, с това престъпление. Този модел има демоничен стил. Нещата не са добре нито за нас, нито за пациентите. Нарушава се нашият морал и здравето на пациентите е застрашено“. – каза още София Елена Тонева.
Магдалена Василева
Източник: БНР

Кой е отговорен за източването на пари от фонда за лечение на деца?
 
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up