Вторник, Септември 17, 2019
Зад закриването на центъра за наркомании се появи и сграда

Правителството е взело решение за закриване на Националния център по наркомании. Предложението не е съобразено с Националната стратегия и Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите. Пред камерата на БТВ застанаха директорът на НЦН д-р Пламен Попов, зам. министърът на Здравеопазването Светлана Йорданова,Тихомир Безлов от Център за изследване на демокрацията и  Желяз Турлаков от Терепавтична общност "Ново начало" .

Директорът на центъра по наркомании, д-р Пламен попов коментира, че закриването на Центъра ще се отрази не само на качеството на работа със зависимостите, но и че ще се намали чувствителността и чуваемостта по проблема. Той смята, че зад атаката срещу центъра освен всичко друго има и лични мотиви и подходът е непрофесионален. Изчезва единствената лаборатория, която дава информация и консултации за наличие на хепатит и СПИН сред наркозависимости. След предишния опит за закриване на центъра, много хора са напуснали.

Заместник министър Йордановаказа, че била изненадана и определи реакциите в медииното пространство като "злоупотреба с болна за обществото тема" и увери, че от здравното министерство не виждат никакви основания за притеснение. От предаването се разбра, че една от причините за закриване на центъра е сградатата, която се намира в центъра на София. 

Вижте целият репортаж:Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up