Четвъртък, Ноември 14, 2019
Зад закриването на центъра за наркомании се появи и сграда

Правителството е взело решение за закриване на Националния център по наркомании. Предложението не е съобразено с Националната стратегия и Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите. Пред камерата на БТВ застанаха директорът на НЦН д-р Пламен Попов, зам. министърът на Здравеопазването Светлана Йорданова,Тихомир Безлов от Център за изследване на демокрацията и  Желяз Турлаков от Терепавтична общност "Ново начало" .

Директорът на центъра по наркомании, д-р Пламен попов коментира, че закриването на Центъра ще се отрази не само на качеството на работа със зависимостите, но и че ще се намали чувствителността и чуваемостта по проблема. Той смята, че зад атаката срещу центъра освен всичко друго има и лични мотиви и подходът е непрофесионален. Изчезва единствената лаборатория, която дава информация и консултации за наличие на хепатит и СПИН сред наркозависимости. След предишния опит за закриване на центъра, много хора са напуснали.

Заместник министър Йордановаказа, че била изненадана и определи реакциите в медииното пространство като "злоупотреба с болна за обществото тема" и увери, че от здравното министерство не виждат никакви основания за притеснение. От предаването се разбра, че една от причините за закриване на центъра е сградатата, която се намира в центъра на София. 

Вижте целият репортаж:Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up