Вторник, Септември 17, 2019

med sestra"Запознахме президента с всички наши искания, той прояви разбиране за проблемите ни. Най-важното, което подчертахме пред него и което той разбра е, че протестът ни не е само за заплати". Това заяви пред "Право и здраве" медицинската сестра Мая Илиева от Инициативния комитет на протестиращите медицински сестри след днешната среща с президента Румен Радев.

По думите на Мая Илиева в нея са взели участие и представители на фалдшерите, акушерките и физиотерапевтите.   

 "Разговаряхме с президента по много теми - за финансирането на здравеопазването, за източването на Здравнатга каса, за това, че ние не искаме да участваме в него. Наблегнахме на необходимостта от по-добър контрол и обяснихме, че сме готови да съдействаме той да се случи", каза Мая Илиева.

"Помолихме също така президента да ни съдейства в рамките на неговите правомощия за промените в Закона за съсловните организации, защото те са крайно наложителни. Това, което искаме е министър Кирил Ананоев да спази обещанието си и да внесе предложение за тези промени в най-близко време, точно както ни беше обещал", допълни Мая Илиева. 

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

      
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up