Вторник, Ноември 19, 2019

lekari prНа редовното си заседание днес Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание да бъде открит Медицински факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, съобщи правителствената пресслужба.

Медицинският факултет се създава по предложение на ръководството на висшето училище въз основа на проект, получил  положителна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация, уточниха от Министерски съвет.

Проектът предвижда в новото основно звено да се обучават студенти по специалността от регулираните професии „Медицина”. Обучението ще се осъществява в съответствие с изискванията на Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалностите „Медицина“ и „Дентална медицина“ за придобиване на образователно-квалификационна степен „магистър“.

Университетът разполага с необходимата материално-техническа база за качествен образователен и научноизследователски процес. Учебният процес ще се води от 54 преподаватели, разпределени в 9 катедри.

В Медицинския факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” ще се подготвят лекари за нуждите на спешната медицинска помощ, доболничната и болничната медицинска помощ, диспансери, центрове за опазване на общественото здраве, научноизследователски институти, служби по трудова медицина.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up