Понеделник, Септември 23, 2019
Посмали малко, Бойко

„Българското правителство години наред милиарди отделя за здравеопазване. Над 8 % от БВП. Инвестирахме много в образование, квалификация, стипендии на млади учени, в сграден фонд и оборудване, което може да се съревновава с най-добрите в света. Няма нещо излязло в света на медицинската техника и България да го няма“. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на 29-ят Конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечно-съдова хирургия.
„Инвестирахме много в образование, квалификация, стипендии на млади учени, в сграден фонд и оборудване, което може да се съревновава с най-добрите в света", каза премиерът и добави, че за радост има кой да управлява и медицинските машини, защото в сферата работят много добре подготвени български хирурзи.
"Благодарение на вашия професионализъм не само че оцеляват хората в този страшен бич, тези заболявания, но и максимално бързо ги връщате в тяхната семейна среда, а и на работа, което е изключително важно, да продължаваме да държим високия ръст на БВП, който произвежда България", каза премиерът.

Не знаем кой му пише речите. Който и да е да го уволнят, защото казаното от министър председателя няма нищо общо с истината.
Публичните средства за здравеопазване през последните двадесет години винаги са били между 4 и 4,5 % от Брутния вътрешен продукт.
За 2019 година, според Закона за бюджета на НЗОК, разходите ѝ са 4,3 милиарда лева. Според Закона за държавния бюджет за 2019 година, разходите на министерството на здравеопазването са малко над 500 милиона лева или общо публичните разходи са 4.8 милиарда лева.
Брутният вътрешен продукт според прогнозата на министерството на финансите през 2019 година е 111 милиарда лева. Всеки може да сметне, че това прави 4,3% от БВП. Всеки освен Борисов.
Нашият премиер или не може да смята или не е чел законите, написани и предложени от неговото правителство. Язък, че здравният министър е човек, който е писал бюджетите на държавата през последните 20 години.
Само за пълнота ще добавя, че тези пари не ги „дава Правителството”, а всеки един български гражданин. Болните добавят още 4 милиарда от джоба си всяка година. Така стават 8%, ама това е друго.
Д-р С. Кацаров, снимка в-к Монитор

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Сточн Илиев · преди 5 дни
    Не знам кой го съветва или сам си ги плещи, но ако има такъв съветник трябва незабавно да го уволни.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Иван Димитров · преди 11 дни
    Както винаги Б.Б се изказва неподготвен.Но за сметка на това -винаги е първи.Нищо,че след няколко месеца се обръща на 180 градуса.Просто навик.Навик,но противен. Изводът е елементарен-Да си ходи с мир,защото през зимата ще бъде изритан.Най-малкото.По-вероятно е дори да бъде съден.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up