Вторник, Декември 10, 2019

daritkovaД-р Даниела Дариткова е новият председател на парламентарната група на управляващата партия ГЕРБ, съобщи пред медиите премиерът Борисов. До сега Д-р Дариткова беше председател на ПК по здравеопазване и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
Д-р Даниела Атанасова Дариткова – Проданова е родена на 28.09.1966 г. Тя е завършила Санкт Петербургския медицински педиатричен институт със специалност по педиатрия и обща медицина. Магистър по Здравен мениджмънт от Медицинския университет в София. Била е общински съветник в Смолян. Народен представител от 2009 г., председател на Комисията по здравеопазване в 41-то и 43-то Народно събрание. Преди да се заеме с политиката е работила е като общопрактикуващ лекар.

Избирането на депутат, пряко свързан с проблемите на здравеопазването, за шеф на Парламентарната група на управляващата партия дава нов шанс за това депутатите да се заемат с решаване на наболелите проблеми на здравната система. Д-р Дариткова вече ще има властта да предложи и наложи в дневния ред на Парламента не само разглеждане на проблемите със заплащането на труда на медицинските сестри и ТЕЛК, но и разглеждане на цялостна реформа на здравноосигурителния модел, дискусиите за което започнаха още миналата година. Това е добър шанс за здравната система, защото на най-високо политическо ниво застава човек добре запознат с проблемите и взел участие в дискусиите за намиране на решения. Дано бъде използван, защото скоро друг такъв шанс може и да няма.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up