Неделя, Септември 22, 2019

daritkovaД-р Даниела Дариткова е новият председател на парламентарната група на управляващата партия ГЕРБ, съобщи пред медиите премиерът Борисов. До сега Д-р Дариткова беше председател на ПК по здравеопазване и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
Д-р Даниела Атанасова Дариткова – Проданова е родена на 28.09.1966 г. Тя е завършила Санкт Петербургския медицински педиатричен институт със специалност по педиатрия и обща медицина. Магистър по Здравен мениджмънт от Медицинския университет в София. Била е общински съветник в Смолян. Народен представител от 2009 г., председател на Комисията по здравеопазване в 41-то и 43-то Народно събрание. Преди да се заеме с политиката е работила е като общопрактикуващ лекар.

Избирането на депутат, пряко свързан с проблемите на здравеопазването, за шеф на Парламентарната група на управляващата партия дава нов шанс за това депутатите да се заемат с решаване на наболелите проблеми на здравната система. Д-р Дариткова вече ще има властта да предложи и наложи в дневния ред на Парламента не само разглеждане на проблемите със заплащането на труда на медицинските сестри и ТЕЛК, но и разглеждане на цялостна реформа на здравноосигурителния модел, дискусиите за което започнаха още миналата година. Това е добър шанс за здравната система, защото на най-високо политическо ниво застава човек добре запознат с проблемите и взел участие в дискусиите за намиране на решения. Дано бъде използван, защото скоро друг такъв шанс може и да няма.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up