Петък, Декември 13, 2019

shutterstock 363313181. Svetoven den onkoДнес по повод Световния ден за борба с онкологичните заболявания приветстваме една добра новина. За първи път у нас се представя апарат за запазване на косата при лечение на химиотерапия, с който се дава шанс на много хора да изглеждат по начина, по който се изглеждали преди тежката диагноз

В ефира на БНТ директорът на болница ,,Сердика'' д-р Методи Янков обясни, че успеваемостта на лечението е 75% и е безвредно. Този апарат се представя за пръв път в България, като работи за 30 други страни успоредно с химиотерапията, обясни д-р Янков, но като чест страничен ефект е косопадът,което кара някои от хората, особен жените да пропуснат това лечение.

,,Апаратът работи на принципа на изстудяването и е абсолютно безвреден. Повече от 100 000 души, главно жени, са третирани с този апарат, като успеваемостта е 75% на изцяло запазване. Другите около 30 % получават различен процент от пълен ефект'',добави д-р Янков.

Апаратът се използва главно при пациентки с най-честите и дълго лекувани онкологични заболявания – на яйчниците и млечната жлеза.

Виж още във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up