Четвъртък, Октомври 17, 2019

veganВ едно неотдавнашно проучване изследователи са сравнявали ефектите от прием на растителната храна в сравнение с диета с преобладаваща храна от животински произход върху здравето на човека. Проучването заключава, че вегетарианските ястия могат да помогнат на човек да е здрав и да не увеличава прекометрно теглото си.
В Съединените щати около 93,3 милиона души живеят с наднормено тегло и над 100 милиона имат диабет или преддиабет.
Ключов фактор в развитието на тези - и други - метаболитни заболявания е диета.
Според проучване на Службата за превенция на заболяванията и промоция на здравето проведени след 2015 г. „типичните хранителни навици на много хора в САЩ, са в разрез с официалните препоръки на специалистите”.
Техните оценки показват, че приблизително "три четвърти от населението" не консумира достатъчно зеленчуци, плодове, млечни продукти или масла.
Нови изследвания, проведени от изследователи от три различни институции - Института за клинична и експериментална медицина, Института по ендокринология в Прага и Комитета на лекарите за отговорна медицина във Вашингтон, стигат до сходни заключения, че растителна диетата има благоприятен ефект върху различни аспекти на здравето на човека.
Конкретно, заключенията на проучването, които изследователите докладват в списание Nutrients, показват, че вегетарианската диета стимулира отделянето на определени чревни хормони, които спомагат за регулиране на кръвното налягане.
Тези хормони също така помагат на човек да се почувства по-рано заситен от храната, която приема и по този начин тяхното действие помага за избягване на затлъстяването.
Източник MedicalNewsToday

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up