Четвъртък, Август 22, 2019

Инфекциите на пикочните пътища са опасни за малки деца и възрастни хора. Те започват с болка и други симптоми, които децата не са в състояние да опишат. Възрастните е възможно да страдат от невродегенеративни проблеми, които намаляват чувствителността им в засегнатата зона. Освен това е трудно да се получи проба за тестове от индивиди, които носят памперси.

Водени от идеята, инженери от университета „Пардю” създават памперс с вграден сензор, който с точност открива наличието на инфекция на пикочните пътища. Той отчита нитритите, които обикновено присъстват в урината на хора с подобни здравословни проблеми. 

Устройството включва сензор на хартиена основа, батерии, които работят само при контакт с урина, прилежаща електроника и Bluetoth предавател за пренос на данните. Такива може да получава всяко свързано устройство. Точните стойности на нитритите се предават до две минути.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up