Вторник, Септември 17, 2019

Първото в България иновативно изследване на пациент, които има простатен карцином, извърши екип под ръководството на проф. Ирена Костадинова от „Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център“.

Хибридната диагностика с радиофармацевтика 68Ga - PSMA и ПЕТ – КТ, която се прави от три години в Европа, е метод, установяващ безпогрешно има ли карцином и в какъв стадий от развитието си е той.

Изследването е прецизно и чрез него лекарите могат да онагледят рецидива в много ранен етап и при изключително ниски стойности на туморния маркер, което останалите образни изследвания не могат.

Радиофармацевтикът, който представлява контрастното вещество, щади организма. Този вид диагностика намалява лъчевото натоварване с 30%.

Специалистите подчертават, че иновацията е важна особено при трудни случаи, когато диагнозата не е категорична и лекарите се колебаят как точно да постъпят .

Методът спестява средства от скъпите инвазивни и неинвазивни изследвания и терапии.

Проф. Костадинова подчерта, че изследването е било успешно и благодарение на него на пациента ще бъде назначено много по-прецизно и персонализирано лечение.

Източник: mediaframar

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up