ПОЛИТИКА

Пациентите ще са потърпевши при отлагане на договора между НЗОК и фармацевтите

Договорът така или иначе изтича – проблемът е с последствията. Ако този проблем не се реши, той остава за абсолютно всички пациенти и за абсолютно всички фармацевти.“

Колко ни струва Спешна помощ?

Годишните държавни разходи за дейността на Центровете за спешна медицинска помощ (ЦСМП) са около 200 милиона лева. От тях 175 милиона лева са за заплати на персонала и около 25 милиона лева за издръжка.

Липсва лекарство за трансплантирани болни

Получихме писмо от пациент с трансплантиран бъбрек, който е останал без лекарства, които са необходими за да попречат на организма да отхвърли присадката.

Няма престъпление при доставката на тестове за учениците!

Преди една година много медии публикуваха информация, разпространена от прокуратура и КПКОНПИ за установени нарушения и образувано досъдебно производство за закупуването на бързи антигенни тестове за ученици, които обстоятелства пряко или непряко бяха свързани с името ми, като министър на здравеопазването по това време.

Хаос след хаос – какво се случва с решенията на ТЕЛК

Повече от месец след обнародването на промените в Закона за хората с увреждания, с който се измени и Законът за здравето, решенията на ТЕЛК продължават да се бавят, а пациентите продължават да очакват да получат пенсии и останалите социални придобивки.

Листи на чакащи. Може да стане и у нас

Националната здравна служба на Великобритания публикува данни, че повече от три милиона пациенти са чакали повече от 18 седмици за лечение в Англия.

Парламентът за ТЕЛК - популизъм, вместо реформи

Хиляди хора са останали без пенсии за инвалидност, заради закъснения в произнасянето на Трудово - експертните лекарски комисии (ТЕЛК).

Новата храна в Европейския съюз

Един Регламент на Европейската комисия разбуни духовете през изминалата седмица. Разрешава се продажбата и използването като храна на ларви от някои насекоми.

Туитър

ЦЗПЗ
Комбинацията от лекарства може да удължи живота на жени с напреднал рак на ендометриума https://t.co/QiXIJ3lQhN
ЦЗПЗ
Какво е деменцията? Симптоми, стадии, видове и още https://t.co/sEzGA70cNs
ЦЗПЗ
Могат ли лимфните възли да увеличат успеха на имунотерапията при рак? https://t.co/mW9LaMF8rY
ЦЗПЗ
Откриха механизма, по който след години се активират клетки от рак на гърдата https://t.co/KjZWx1gPz4
Follow ЦЗПЗ on Twitter