МЕДИЦИНА

ПОКАНА: Oбучение nа застъпници nа инициативи за промяна в средата за хората с редки болести

ПОКАНА: Oбучение nа застъпници nа инициативи за промяна в средата за хората с редки болести

Сдружение „Ретина България“, Центърът за защита на правата в здравеопазването (ЦЗПЗ) и Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС) организират двудневен семинар-обучение за застъпници за реформиране на политиките за хората с редки болести.

Обучението ще се проведе на 16 и 17 март 2023 г в гр. София.
Целта на обучението е подготовката на застъпници от различни сектори и общности, които имат готовност да планират, съгласуват и осъществяват инициативи за промяна в нормативната и управленска среда за хората с редки болести.
Обучението е предвидено за двадесет души (пациенти, медицински специалисти, изследователи, преподаватели, НПО, здравни медиатори на хората от ромски произход), които да бъдат въвлечени в каузата на хората с редки болести.
В качеството си на лектори в семинара-обучение ще вземат участие експерти от екипа на проект „Споделяй, грижи се, излекувай – трансформиране грижите на хората с редки болести“, както и пациентски застъпници, съобразно тематичния обхват на предвидената програма на обучението.


{module title="Подобни статии"}


Кандидатите за участие в семинара-обучение ще бъдат подбрани спрямо съответствието към следните критерии:
Пациенти с редки болести или техни близки, непосредствено полагащи грижи за тях;
Представители на пациенти с редки болести;
Медицински специалисти и изследователи в областта на редките болести;
Представители на граждански организации, ангажирани с реформиране на политики с интерес към политиките в здравеопазването, научно-изследователската и социалната сфера;
Здравни медиатори, ангажирани с хора от ромски произход и с други уязвими малцинства;
Готовност на кандидатите за ангажиране в последващи съгласувани застъпнически действия за промяна на нормативната среда за хората с редки болести .
Разходите (режийни, транспортни и настаняване) на участниците извън София се поемат от проекта.

Срокът за подаване на заявка-кандидатура за участие, изпратена на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., е 28 февруари 2023 г.
Информация за резултатите от извършения подбор ще бъде предоставена на одобрените участници до 2 март 2023 г.
За въпроси не се колебайте да се свържете с нас на тел.: 0882 94 33 10 или имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Екип на проект „Споделяй, грижи се, излекувай – трансформиране грижите за хората с редки болести“

 Active-citizens-fund-e1645468278300.jpgSCC Logo BG vector bez text 140x132 e1645468554963

 

 

Проектът „Споделяй, грижи се, излекувай – трансформиране грижите за хората с редки болести“ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 100 000 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.
Основната цел на проекта е да подобри средата и грижите за хората, засегнати от редки болести, чрез пациентско застъпничество и търсене на консенсус с медицинските специалисти, политиците и останалите заинтересовани страни, за въвеждане на промени в нормативната уредба.
www.activecitizensfund.bg


{module title="Абонамент"}


 {module title="Анкета"}