Петък, Февруари 03, 2023
Follow Us

Сдружение „Ретина България“, Центърът за защита на правата в здравеопазването (ЦЗПЗ) и Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС) имат удоволствието да Ви поканят да вземете участие в Кръгла маса с представителите на основните заинтересовани страни, формиращи и осъществяващи политиките за хората с редки болести в България или имащи отношение към тяхното състояние,

която ще се състои на 20 септември 2022 г. (вторник) от 14.00 часа в конферентна зала „Едно“, хотел „Рила“, ул. „Цар Калоян“ No6, гр. София.

Целта на Кръглата маса е да се представят основните изводи от проведените консултативни срещи с представителите на основните заинтересовани страни по състоянието на дейностите по редките заболявания в България и да се даде възможност за изразяване на обобщени гледни точки от страна на отделните заинтересовани страни за необходимите нормативни изменения.
За да изразят становищата си и да се включат в дебата са поканени представителите на пациентските организации, медицинските специалисти (доставчици на здравно обслужване и изследователите), властите и нормотворците, производителите на лекарства-сираци и медицински изделия.С акцентите от становищата на отделните заинтересовани страни, изразени по време на консултативните срещи с тях по изводите в обзорния Доклад за състоянието на дейностите по редки болести в България, както и с Резюмето на доклада, можете да се запознаете на страницата на проекта на адрес: www.rare-diseases.retinabulgaria.bg Кръглата маса се провежда в рамките на проект „Споделяй, грижи се, излекувай – трансформиране грижите за хората с редки болести“, изпълняван от Сдружение „Ретина България“ (www.retinabulgaria.bg), в партньорство с ЦЗПЗ (www.czpz.org), ФРМС (www.flgr.bg) и Норвежката асоциация на пациентите с пигментен ретинит „Ретинитис пигментоза - Норвегия“ (Retinitis Pigmentosa Foreningen i Norge/RPforeningen i Norge), (www.rpfn.no), финансиран по Фонд Активни граждани България по линия на Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014 - 2021.
Ценим Вашият опит и ще бъдем благодарни да го споделите с останалите участници! Можете да направите онлайн регистрация за срещата ТУК. При проблем с онлайн регистрацията или необходимост от допълнителна информация:тел. 0882943310, имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..


Хареса ли ви тази статия? Ако искате да не пропуснете някой от нашите анализи и коментари, можете да се абонирате за нашия седмичен бюлетин, като въведете имейл адреса си тук.


Каква е причината за липса на лекарства?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up