Комбинацията от лекарства може да удължи живота на жени с напреднал рак на ендометриума

Жените с напреднал рак на ендометриума могат да живеят по-дълго преди туморите им да рецидивират, ако получават имунотерапия и химиотерапия едновременно, според две проучвания, публикувани в New England Journal of Medicine.

Пациентите ще са потърпевши при отлагане на договора между НЗОК и фармацевтите

Договорът така или иначе изтича – проблемът е с последствията. Ако този проблем не се реши, той остава за абсолютно всички пациенти и за абсолютно всички фармацевти.“

Колко ни струва Спешна помощ?

Годишните държавни разходи за дейността на Центровете за спешна медицинска помощ (ЦСМП) са около 200 милиона лева. От тях 175 милиона лева са за заплати на персонала и около 25 милиона лева за издръжка.

Какво е деменцията? Симптоми, стадии, видове и още

Деменцията е общ термин за симптоми, засягащи паметта, комуникацията и мисленето. Въпреки че вероятността от деменция се увеличава с възрастта, това не е нормална част от стареенето.

Могат ли лимфните възли да увеличат успеха на имунотерапията при рак?

Лечението на рак рутинно включва отстраняване на лимфни възли близо до тумора, в случай че съдържат метастатични ракови клетки. Но нови открития от клинично изпитване на изследователи от UC San Francisco и институтите Gladstone показват, че имунотерапията може да активира борещите се с тумори Т клетки в близките лимфни възли.

Откриха механизма, по който след години се активират клетки от рак на гърдата

Учените са открили защо раковите клетки на гърдата, които са се разпространили в белите дробове, могат да се „събудят“ след години, образувайки нелечими вторични тумори.

Изследването, финансирано от Breast Cancer Now, разкрива механизма, който задейства тази „бомба със закъснител“ при рак на гърдата и предлага стратегия за нейното обезвреждане.

Липсва лекарство за трансплантирани болни

Получихме писмо от пациент с трансплантиран бъбрек, който е останал без лекарства, които са необходими за да попречат на организма да отхвърли присадката.

Лишаване на пациент от животоспасяващо лекарство може да ангажира и наказателна отговорност

Явлението звучи невероятно – да се отнеме от пациента лекарство, което му спасява животът с цел то да се продаде от друг и да се получи „печалба“. Фалшификация, измама, кражба, а защо не и убийство?

Няма престъпление при доставката на тестове за учениците!

Преди една година много медии публикуваха информация, разпространена от прокуратура и КПКОНПИ за установени нарушения и образувано досъдебно производство за закупуването на бързи антигенни тестове за ученици, които обстоятелства пряко или непряко бяха свързани с името ми, като министър на здравеопазването по това време.

Добрият сън удължава живота

Добрият сън може да изиграе роля в поддържането на вашето сърце и цялостното здраве, и може би дори в това колко дълго живеете, според ново изследване, представено на годишната научна сесия на Американския колеж по кардиология заедно със Световния конгрес по кардиология.

Д-р Кацаров: Трябва ли здравната вноска да се увеличи на 12%?

Председателят на Българският лекарски съюз д-р Иван Маджаров предложи здравната вноска да се увеличи от 8% на 12%.

Добре дошли на изцяло обновения ни сайт!

Уважаеми приятели и посетители на нашия Интернет сайт. През последните седмици работихме усилено, за да обновим нашия сайт, с идеята да стане по - приятен и по - лесен за ползване.

Туитър

ЦЗПЗ
Комбинацията от лекарства може да удължи живота на жени с напреднал рак на ендометриума https://t.co/QiXIJ3lQhN
ЦЗПЗ
Какво е деменцията? Симптоми, стадии, видове и още https://t.co/sEzGA70cNs
ЦЗПЗ
Могат ли лимфните възли да увеличат успеха на имунотерапията при рак? https://t.co/mW9LaMF8rY
ЦЗПЗ
Откриха механизма, по който след години се активират клетки от рак на гърдата https://t.co/KjZWx1gPz4
Follow ЦЗПЗ on Twitter