Понеделник, Юли 06, 2020

GeshevРазследванията на ТЕЛК-овете не са временна кампания или масовка, до края на годината трябва да свършим с тези случаи. Това каза пред журналисти зам.-главният прокурор Иван Гешев във връзка с разкритите злоупотреби при издаването на ТЕЛК-решения в някои области в страната.

Той обясни, че арестите по повод фалшиви ТЕЛК-ове ще продължат, а обобщената информация за тези разследвания ще бъде изнесена до средата на този месец.

,,Надявам се след 15 февруари да може да се обобщи цялата информация по новите случаи, включително и от предишните две години- наказателни производства,внесени обвинителни актове, осъдителни присъди, задържани лица новопостъпили актове, която да бъде представена на медиите'', обясни той.

 

По неговите думи на някои места има образувани преписки и наказателни производства,има и задържани лица, включително и председател на ТЕЛК. Предстои да бъдат задържани и други лица.

Действията по разследването се осъществяват под надзора на окръжните прокуратури съвместно с Главна дирекция,,Национална полиция''.

Прокурор Гешев информира, че предстои разследване и в област Плевен.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up