Вторник, Юни 02, 2020

arestДнес при зрелищен арест в Пловдив са задържани за подкуп петима души, а сред тях има служители на здравната каса в града. Това уточни окръжният прокурор Румен Попов, който отказа да назове размера на подкупа, тъй като в момента все още се извършват процесуално-следствени действия. Според запознати сумата е голяма, а някои назовават цифрата от 50 000 лева, съобщават от "24 часа". Арестите са станали на ул. "Данаил Николаев" в центъра на Пловдив. Патрулка е засякла пътуващите инспектори и ги е спряла.

По неофициална информация сред арестуваните са д-р Иван Деспотов, шеф на медицинското направление в пловдивската здравна каса и Владимир Манев от аптечния отдел. Той е разписвал договорите с аптеките. Задържането им се разиграло пред очите на случайни минувачи. Арестът много е напомнял на този, при който задържаха кметицата на "Младост" Десислава Иванчева.
Според очевидци полицаите са вадили чанти с пари от автомобила на задържаните.

„Образувано е досъдебно производство за корупционни престъпления в Регионалната здравноосигурителна каса в града“, лаконични са от прокуратурата.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up