Вторник, Март 31, 2020

moskov newСпециализираният наказателен съд не даде ход на делото срещу бившия здравен министър Петър Москов и заместника му Адам Персенски.
Двамата заедно с още трима служители на държавната фирма "Бул Био" ще отговарят пред магистратите за дарените от Турция ваксини.
Причина за отлагането на началото на процеса е писмо на Министерство на финансите, изпратено до съда, в което се посочва, че то няма претенции срещу подсъдимите. Освен това защитата на друг от подсъдимите - Любомир Димитров, Васил Василев, възрази срещу начина, по който е командирован конкретен прокурор по делото.

По думите на Василев това била порочна практика. Освен това те получили документите по делото непосредствено преди великденските празници.
Съдът се съгласи с довода за малкото време за подготовка на защитата, но отхвърли възраженията по отношение на прокурора.
Междувременно се оказа, че едната от съдебните заседатели - Албена Кръстева, е участвала като експерт в заключение по дела, по които страни са били "БулБио" и митниците. Това даде повод на част от защитата да изрази мнение, че не може едни и същи хора да са и вещи лица и съдебни заседатели. Затова и тя ще бъде сменена. В крайна сметка Кръстева си направила самоотвод.
Следващ опит за ход на процеса съдът ще направи на 18 юни.
Източник dir.bg

Подобни статии

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up