Сряда, Май 27, 2020

ЖНЗаместник-министърът Жени Начева заяви преди Надзорния съвет на здравната каса, че министерството на здравеопазването ще окаже пълно съдействие на прокуратурата по започналото разследване на 7 болници за безстопанственост за милиони левове.
"Стандартна информация, свързана с договорите на лечебните заведения. Не мога да коментирам действията на прокуратурата, но ние ще им окажем пълно съдействие за предоставяне на цялата информация, която те могат да поискат по казусите", каза тя.

Заместник-министърът д-р Бойко Пенков пък заяви, че не могат да изнасят информация, докато текат проверките на прокуратурата за дублиращи дейности или апаратура на областните болници. За болница "Пирогов" се проверява и договор за отдаване под наем на апаратура за образна диагностика преди 2010 година.
"Знаете, че се проверяваха всички договори. След което "Медицински одит" провери съдържанието, доколко са целесъобразни и са предали доклада си на прокуратурата. Докладът на агенцията, той е възложен от прокуратурата. Те проверяват законността на съответните действия. Знаете колко трудно навремето дела се влачеха с години докато едната болница се освободи от другата болница. Проверяваме си също от наша гледна точка, но това "болница в болницата" си е акция на МВР и на прокуратурата", допълни той.
Според д-р Пенков сегашният директор на "Пирогов" не може да носи отговорност за нещо, станало през 2010 година. По информация на БНР става дума за отдаване на помещение под наем на ядрено-магнитен резонанс.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up