Вторник, Юни 02, 2020

MarinovДиректорът на Районната здравна каса в Ловеч Антонио Маринов е арестуван при акция на ДАНС и полицията, съобщи БНР. Говорителят на Окръжна прокуратура в Ловеч Кирил Петров съобщи, че Маринов е задържан за срок от 24 часа за длъжностно престъпление по образувано досъдебно производство за злоупотреби със средства на здравната каса. С разрешение на Окръжния съд в Ловеч е извършено претърсване в сградата на РЗОК в Ловеч, като са иззети документи. Разпитани са и служители.

Утре ще стане ясно дали Антонио Маринов ще остане в ареста. Арестът вероятно е свързан със състоянието на Ловешката болница и сключеният договор с болница Кардиолайф.
На 18 септември 2017 година, Директорът на РЗОК Ловеч е сключил договор с МБАЛ „Кардиолайф“. 632 000 лева от разпределените за МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов" са пренасочени към нея. По този повод Управителят на НЗОК заяви, че не е бил информиран за сключения договор и това е станало във времето, когато е бил в отпуск. В НЗОК е подписано писмо от Зоя Вълева, с което се дава право на директора на РЗОК да сключи договор с Кардиолайф. Вълева, обаче е била упълномощена да подписва такива писма.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up