Неделя, Юли 12, 2020

ВАС в състав съдия Манчева – Председател и съдии Гунчев и Тодоров отхвърли жалбата на Българския лекарски съюз срещу служебния НРД. blsКато присъединени страни - жалбоподатели по делото участваха НСЧБ и ЦЗПЗ. Върховният административен съд в този му състав не намира, че са налице основания за нищожност или унищожаемост.

Според съдиите няма нарушаване на административните правила при приемането на акта, въпреки, че не е извършена никаква оценка на въздействието върху стопанската дейност. Няма коментар от съдиите на факта, че Надзорния съвет не е одобрил просто правила, в съответствие с нови дейности, а е приел правила за всички, включително и за тези, които не са изменени. Въпреки, че с жалбите е посочено кои раздели от служебното НРД дублират действащия НРД 2015, съдът бланкетно е отхвърлил тази част на жалбите.
Интересно е, че съдът е коментирал текстовете за пръстовите отпечатъци в служебния НРД. за разлика от друг състав на ВАС, който отмени наредбата на Министерския съвет, този не смята, че има проблем със законовата делегация. Според него вземането на пръстови отпечатъци е само една форма на регистър на НЗОК.
Решенито подлежи на обжалване пред петчленен състав на ВАС.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up