Неделя, Юли 05, 2020

Пред Софийски районен съд е образувано дело срещу Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ проф. Златица златаПетрова във връзка с постановено наказателно постановление с което са наложени три имуществени санкции на обща стойност 3000лв на една столична болница за твърдени нарушения на Закона за лечебните заведения.
Наказателното постановление е издадено за три нарушения:
Първото, описано нарушение е във връзка с това, че управителят на болницата не е обявил и провел конкурс за заемане на длъжността Началник на едно от отделенията на болницата.
Второто нарушение е аналогично на предишното, но с разликата, че става дума за провеждането на конкурс за Началник на друго отделение.
Последното нарушение е, че управителят на лечебното заведение не е назначил с конкурс  Главна медицинска сестра.
След като му е връчен АУАН, управителят на болницата е направил своите възражения в сроковете и по реда на чл. 44, ал. 1 от ЗАНН. Тези възражения са обсъдени, но не са подкрепи от проф. Петрова и тя издава процесното наказателно постановление. В защита на своите права, управителят подава жалба пред Районен съд.
В жалбата си до съда иска отменя на наказателното постановление. Очаква се Районният съд да насрочи първото заседание по делото.

Пред Софийски районен съд е образувано друго дело срещу Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ проф. Зл. Петрова във връзка с постановено наказателно постановление, с което са наложени две имуществени санкции на обща стойност 2000лв на болница за твърдени нарушения на Закона за лечебните заведения.
Наказателното постановление е издадено за това, че лечебното заведение не е предоставило необходимото за лечението на пациент медицинско изделие, чрез болничната си аптека. Второто описано нарушение е затова, че болницата не е застраховала лицата, които упражняват медицинска професия в лечебното заведение.
След като му е връчен АУАН, управителят на болницата е направил своите възражения в сроковете и по реда на чл. 44, ал. 1 от ЗАНН. Посочил и релевантни договори във връзка с изпълнение на задълженията си за осигуряване на медицински изделия в болничната си аптека. Тези възражения са обсъдени, но не са подкрепи от проф. Петрова и тя издава процесното наказателно постановление. В защита на своите права, управителят подава жалба пред Районен съд. Делото е насрочено за 16.02.2017г.

Пред Софийски районен съд е образувано дело срещу Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ проф. Зл. Петрова във връзка с постановено наказателно постановление с което са наложена имуществена санкция на стойност 1000лв на болница за твърдени нарушения на Закона за лечебните заведения.
Наказателното постановление е издадено във връзка с това, че болницата не участва в поне една програма за външна оценка на качеството на структурите за образна диагностика.
След като му е връчен АУАН, управителят на болницата е направил своите възражения в сроковете и по реда на чл. 44, ал. 1 от ЗАНН. Тези възражения са обсъдени, но не са споделени. Предвид това е издадено и процесното наказателно постановление. В защита на своите права, управителят подава жалба пред Районен съд. Очаква се насрочване на съдебно заседание по делото.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up