Вторник, Юли 14, 2020

delaДнес Върховният административен съд гледа делото по жалба на БЛС, ЦЗПЗ и НСЧБ за „служебния“ НРД /срещу Решение № РД-НС-04-24-1 от 29.03.2016г. по чл. 54, ал. 9 и чл. 59а, ал. 6 от Закона за здравното осигуряване, издадено от Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна касa.

С процесното решение НС на НЗОК цели да замени по несъмнено противоречив начин НРДМД (Националния рамков договор за медицинските дейност), което противоречи както на конституционния принцип за правова държава, така и излиза извън делегираната компетентност на органа предоставена му от ЗЗО. В жалбата са посочени още допълнителни основания за нарушения на материални и процесуални правни норми.
Днес от 14:00ч Върховният административен съд ще гледа и делото срещу Наредба № 19/2014г на Министъра на здравеопазването, с която е приет медицинският стандарт по „Акушерство и гинекология“. Делото е образувано по жалба на ЦЗПЗ, НСЧБ, ББА и НСОБ. Процесната наредба е атакувана в цялост. Заседанието е първо по делото.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up