Сряда, Септември 23, 2020
Намериха цаката на вируса - вечерен час

Община Мъглиж въвела вечерен час от 19:00 до 05:00 часа, съобщи заместник-кметът Душо Гавазов. В Смядово вечерният час е от 20.00 до 6.00 часа. Вечерен час е въведен за община Кочериново, вечерен час е въведен в община Добрич, вечерен час е въведена в община Елин Пелин. Гешев поиска въвеждане на вечерен час за цялата страна.

Това са само част от заглавията в Интернет от последната седмица. Ако сме пропуснали някоя община, любезно молим местнаите управници за извинение. Пишете ни, ще ви добавим!
За сведение на горните, Коронавирусите (Coronaviridae) са семейство едноверижни РНК вируси. Вирусът инфектира клетки в живи организми. Вирусите могат да се възпроизвеждат единствено в клетки, понеже самите те не притежават собствен клетъчен апарат за самовъзпроизвеждане. Те са много малки и са видими само с електронен микроскоп. Предизвикват възпаление на горните дихателни пътища. Предават се от човек на човек, чрез аерозоли, съдържащи инфектирани клетки или самият вирус, отделяни от лигавиците при кихане, кашлица и др.

ВАЖНО! Коронавирусът няма очи и не различава денят от нощта. Той може да ви зарази по един и същи начин както в 18 часа и 59 минути, така и в 19 часа и една минути. Това е така, защото освен, че коронавирусът не различава светло от тъмно не носи часовник. Няма и къде да го закачи, защото коронавирусът няма ръце и крака.
Специално за служителите на реда: Ако при проверките на вечерния час установите коронавирус, който носи часовник, моля същият да бъде задържан за 24 часа и веднага да бъдат уведомени Световната здравна организация и Института Джон Хопкинс. През деня да се проверява дали вирусът не е с тъмни очила. В такива случаи същите да се конфискуват, за да му стане светло и да не заразява до стъмване.
Следващата мярка за борба с коронавируса е въвеждане на ученически униформи – синя куртка и син панталон. Серийното производство ще започне веднага след като щаба одобри кройката.
За 24 май, по случай деня на славянската писменост и култура всички ученици да са късо подстригани с почистени вратове, а момичетата с прибрани на опашка коси. На отличниците ще се позволи да проведат манифестация в прослава на местната, законодателната, изпълнителната и прокурорската власти.
Из съобщение на Националния провирусен щаб

Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up