Събота, Януари 16, 2021

Прокуратурата ще плати 40 хил. лв. на aкушер-гинекологът д-р Михаил Милатович от Горна Оряховица, който беше арестуван по случая "бебето във фризера" през 2010 г.

От решението на ВКС става ясно, че д-р Милатович трябва да получи 40 000 лева обезщетение за неимуществени вреди.

От Право&Здраве припомняме, че причината за делото е, че лекарят бива набеден за убиец на новородено. Скандалният случай се разиграва през 2010 г., известен още като „бебето от фризера“.

Тогава медици от Горна Оряховица са обвинени, за убийството на новородено. Сред тях е и д-р Милатович, който е показно арестуван пред колегите си. Срещу медиците обаче така и не бяха повдигнати обвинения, защото се разбра, че става дума за мъртвороден плод.

Три години след случая, прокуратурата прекратява разследването, а д-р Милатович завежда дело срещу държавата. Според решението вредата за него е особено тежка, тъй като авторитетна институция като прокуратурата е изнесла информация, с която е било внушено, че лекари са убили новородено.

Вследствие на това дори близките на лекаря се съмняват в неговата невинност, а хора по улиците го наричат "убиеца от фризера".

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up