Понеделник, Ноември 30, 2020

Специализираният наказателен съд остави в ареста четиримата обвинени за участие в група за издаване на ТЕЛК-ове на здрави лица срещу подкупи

На 30 юни 2019 Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" на четирима обвинени от Специализираната прокуратура за участие в престъпна група за осигуряване на ТЕЛК решения на здрави лица срещу подкупи в София.


nakaz

Съдът прие изцяло тезата на обвинението , че са налице достатъчно доказателства, за да се предположи, че участниците са извършили престъпленията, както и че са склонни да извършат нови.

Трима от задържаните са лекари - двама председатели на ТЕЛК комисии
и психиатър, управител на медицински център.
Четвъртият задържан, който играел ролята на посредник, осигурявам "клиенти", които срещу сума от 1500 до 3000 лв. получавали степен на инвалидност, без нужният преглед. Посредникът е задържан, след като осигурил на служител на МВР над 50% нетрудоспособност срещу 400 евро капаро и 1200 лева при получаване на документа.

Решението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up