Неделя, Август 25, 2019

48- годишният мъж от Стара Загора, упражнявал лекарска професия, без да притежава правоспособност, остава под постоянен арест, съобщиха от Районната прокуратура в града.

Въпросният мъж практикувал като лекар в периода от септември 2018 г. до месец юни тази година. Установено е, че има завършено висше образование за медицински специалист, но е бил безработен.

Липсата на доходи, принудили обвиняемият да се представя за общопрактикуващ лекар. Мъжът обособил помещение като лекарски кабинет, където приемал болни пациенти, назначавал им е лечения и издавал съответните медицински документи. Оказва се обаче, че това не е единичен случай, мъжът и друг път се е представял за лекар.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпни деяния от общ характер, като са му налагани различни наказания, в това число и ефективна присъда „лишаване от свобода“. Той е осъждан за извършени престъпления през 2009 г. и 2011 г.

Поради съмнения, че мъжът може да се укрие или да извърши друго престъпление от Районният съд в Стара Загора му налагат постоянна мярка „задържане под стража“.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up