Неделя, Юли 12, 2020
Забраняват повече от двама на по-малко от два метра. Носете си рулетка.

Властта забрани повече от двама души да бъдат заедно. Ако все пак са на едно място, разстоянието между тях трябва да е минимум 2 метра.
Тази мярка е била предложена от ръководителя на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
"Мерките се спазват, но все пак има събиране на хора на открито", заяви тази сутрин председателят на щаба ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Той ще предложи на премиера Борисов да се забрани събирането на повече от двама възрастни на открити пространства, визирайки и детски площадки и градинки. А хората на опашките пред хранителните магазини, аптеките, банките и държавните институции да бъдат на минимум 2 метра отстояние един от друг.
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е подписал заповед, която забранява повече от двама възрастни души да се събират на открити и закрити обществени места. Това става ясно от съобщение на сайта на министерството, но в него не се посочва коя възрастова група влиза в тази категория.
В заповедта, обаче не се уточнява на какво разстояние трябва да са хората един от друг. Не указано и от коя до коя точка на тялото ще се измерва разстоянието, визирано от гемнерала.
Ако не искате да бъде глобени погрешка не излизайте от дома без рулетка. С нея ще можете да докажете разстоянието до другия възрастен и така да избегнете глоба. Може също да си сглобите дървен обръч с диаметър 2 метра, който да слагате на кръста си всеки ден, когато излизате навън.

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up