Понеделник, Юли 06, 2020

„Уважаеми г-н министър, защо проведохте срещата на 26 юни с управителите на трите болници Видин, Враца и Монтана, както и с директорите на регионалните здравни инспекции на същите три града, не в региона, а в столицата?

След тази среща вие оповестявате, че имате намерение и готовност да преструктурирате болниците във Видин, Враца и Монтана, закривайки нерентабилните отделения. С това изказване внесохте допълнително напрежение в системата на здравеопазването и усещане за несигурност за бъдещето на неговите изпълнители и за бъдещето на отделенията”. С тези думи народният представител от ПГ на „БСП за България” Илиян Тимчев се обърна от трибуната на Народното събрание към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

"Докога ще продължавате да работите във вашия стил на работа проба-грешка?
Този модел е пагубен за консервативна система, каквато е здравеопазването.
За последните 10 години са закрити 18 общински болници. През последните години изчезват клинични отделения”, констатира още народният представител. Той даде пример с град Дупница, където е закрито отделението по хемодеализа,  а по думите му предстои да се закрият отделенията по ортопедия и хирургия, евентуално и АГ. В Кюстендил – закрити са 3 отделения, от няколко дни е закрито и инфекциозното отделение.

„Започнахте ли преструктурирането на болниците, което да продължат след вас?” Това попита народният представител от ПГ на "БСП за България" Валентина Найденова министъра на здравеопазването от парламентарната трибуна. „Всяко преструктуриране засяга всички работещи в болниците, както и гражданите. Събитията сами ви изпревариха”, допълни социалистът. Тя коментира, че оздравителни планове за стабилизацията на болниците във Видин, Враца и Монтана са се оказали недостатъчни. „Възможно е болниците да не могат да извършват дейности. Налага се спешна намеса на държавата”, завърши Валентина Найденова.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up