Вторник, Септември 17, 2019

lekar podpisБългарският лекарски съюз е против безконечното удължаване на срока за придобиването на специалност „обща медицина” от общопрактикуващите лекари, които уражняват тази специалност без да я притежават. Това заявиха от съсловната организация и подчертаха, че не подкрепят лошите практики лекари, незачислени и без специалност да продължават да работят като титуляри на практика.

БЛС оценява усилията на своите колеги, които са направили необходимото, за да придобият специалност “обща медицина” в обявените срокове. Поради прекомерната заетост на изпитните комисии обаче, бихме подкрепили колегите, завършили курса за специализация тази година, на които им предстои явяване на изпитна сесия през м. май и м. декември 2019 год. БЛС настоява техните практики да не бъдат заличавани и да им се даде възможност да се явят на изпит“, се отбелязва в позицията на Лекарския съюз.

Както „Право и здраве“ писа, по данни на Министерството на здравеопазването до изпит за специалност през май са допуснати 122 лични лекари. В същото време от ведомството отчитат, че 568 джипита в индивидуални практики и още 105, работещи в групови практики в момента работят без специалност по обща медицина. Здравното ведомство информира, че по тази причина ще предприеме законодателна инициатива за удължаване на срока за придобиване на специалност с още 4 години.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up