Неделя, Септември 20, 2020
Дете почина в Разградската болница

11-месечно момченце е починало в разградска болница, съобщава Нова телевизия. Павлин е приет в педиатрията на разградската болница на 15 септември с температура 39 градуса. Поставена е диагноза пневмония. Няма придружаващи заболявания. След 5 дни лечение в педиатрията, детето е преместено в инфекциозното отделение, където починало. На епикризата, която семейството получава от там, е посочена диагноза ротавирус.
Майката се съмнява, че става въпрос за лекарска грешка и немарливост.

„Казаха ни, че ще ни изпишат, защото пневмонията вече я нямало и просто ни държали заради стафилококи в носа”, разказа майката на починалото бебе - Йоана Николова.
„След няколко дни ми дават нова епикриза от инфекциозното – със същата дата, то реално е стара дата. В документа бяха описани същите придружаващи заболявания, но имаше и допълнително - Синдром на Рей”, поясни майката.
Синдромът на Рей е рядко, но опасно състояние, което често засяга деца на възраст от 6-12 години. Синдромът причинява отичане на мозъка и увреждане на черния дроб. Свързан е с използването на аспирин при лечение на вирусни инфекции.
Когато състоянието се разпознае рано и се предприеме ранно лечение, повечето деца се възстановяват за няколко седмици без трайни увреждания в здравословен аспект.
От ръководството на разградската болница посочиха, че веднага след фаталния инцидент е свикана лекарска комисия, която да разгледа случая. Нейното заключение е, че и лечението и диагностицирането са правилни. Според директора на болницата д-р Гечо Жеков още при приемането на детето в педиатрия е започнато лечение с антибиотици заради симптомите му. След като направили изследване и станало ясно, че се касае за вирус, лечението продължило в инфекциозното отделение.
„Искам истината да излезе – къде е проблемът, защо се е стигнало до там. Ако евентуално пък е имало нещо, защо не са ми казали. Защото аз съм майка и мисля, че трябва да го знам. Дори и да е фатален края. Те са лекари и трябва да ми го кажат”, заяви Йоана Николова.
Цялата история вижте във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Людмила Петрова · преди 11 месеца
    ЗАщо не си гледахте детето вкъщи? Всеки път като вдигне температура???? На лекар? Викаш бърза помощ , взимаш мнение и съвет .Течен аналгин -но в болниците - какво? Да не би да имаш някакъв контрол Не за първи път се случва това. Да уморят дете. НЕ се доверявайте.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up