Петък, Декември 06, 2019

Частен инвеститор се кани да игради нова многопрофилна болница за активно лечение в Бургас. Предвижда се тя да се намира до университета „Проф. д-р Асен Златаров“. 

Предвижда се в новата болница да работят 300 медицински специалисти както и да се обучават студенти от новия медицински факултет в града. Искането на инвеститора е болницата да разполага с 276 легла, обясни главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева.

„Предложението е Общинският съвет да се съгласи и да предложи на министъра на здравеопазването да бъде допуснато отклонение като нормата на легло от 90 кв. м., както е заложена в наредбата, да стане 11 кв. м“, обясни тя. Според инвестиционния проект ще бъдат предвидени покривни пространства и градини за ползване от болните, които ще играят ролята на площи за отдих и дворни пространства.

„Една част от леглата ще бъдат за краткотраен престой предвид лапароскопските операции, които сега изискват един ден присъствие“, допълни Илиева.

Докладната записка ще бъде гласувана в края на месеца по време на редовната сесия на Общинския съвет в Бургас.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Борислав · преди 4 месеца
    Айде поредната болница в Бургас, която най-вероятно също ще подбира пациенти и батаците и неосигурените пак ще бъдат препращани в окръжна. Браво, става все по-хубаво. Още 10 болници направете, колкото повече, толкова по-добре! Нека да се чувства разнообразието.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up