Понеделник, Август 19, 2019

"НЗОК ИЗПЪЛНЯВА АНГАЖИМЕНТИТЕ СИ, ПОЕТИ КЪМ ПАЦИЕНТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ" прочитаме в сайта им днес.
Институцията държи да знаем, че вследствие на среща със Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, състояла се на 26 юни 2019 г. в Националната здравноосигурителна каса,  управителят на институцията – д-р Дечо Дечев, е изпратил вчера писмо до министъра на здравеопазването с предложения за предприемане на спешни промени в нормативната уредба.
Въпреки, че срещата все още няма краен резултат, да знаете, че от НЗОК изпълняват ангажиментите си.
Ако случайно е имало съмнения наскоро.

"Необходимостта от промени беше идентифицирана и на последваща среща на 1. юли 2019 г. в НЗОК с представители на Министерството на здравеопазването и онкохематолози от Университетската болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Счели са за редно да се обсъдят предложения, които да се облекчват процедурата за подаване на "заявленията".

"Предвижда се изричен текст за алтернативна възможност заявителят, със съгласието на законния му представител, да упълномощава лечебното заведение за болнична помощ, където се провежда лечението, да подава в НЗОК заявление от негово име, като го окомплектова с изискуемата документация.По този начин ще се съкрати срокът за разглеждане на заявленията. 
Предстои промяна и в други клаузи и текстове, за да се облекчат родителите и да се съкрати пътят на пациента.
Обхванати са всички аспекти на проблемите, обсъдени на двете срещи."

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up