Сряда, Август 21, 2019

Специалистите по здравни грижи от многопрофилната болница в Троян подкрепиха протестите на колегите си. В продължение на три дни троянците спираха  работа за час. Ефективният протест на медиците е с искане за дойстоно заплащане,по-добри условия на труд, както и болниците да не се третират като търговски дружества.

troyan Медицинските сестри, лаборантите, рехабилитаторите, анестезиолозите, всички специалисти по здравни грижи продължават да настояват и за допълнителни възнаграждения, особено в отделенията, които са по натоварени,

както и увеличаване на унизителното възнаграждение за нощния труд от 50 стотинки на три лева на час.

Протестиращите казаха, че днес ще прекратят своите едночасови ефективни протестни действия до септември.

Предвижда и национален протест на специалистите по здравни грижи, но въпреки това всички в Троян бяха категорични, че остават в готовност и ако исканията им не бъдат изпълнени до септември ще подадат колективна оставка след края на отпускарския сезон.


Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up