Понеделник, Септември 23, 2019

Вчера, 12.06.2019 по повод корупционната система на здравеопазване у нас, продължи серията от протести на медицинските специалисти.
Пред частната болница Токуда в столицата се събраха медицински сестри от лечебното заведение и други от Ардино, Момчилград, Кърджали, Златоград и Пазарджик, като протестиращите бяха разделени на две групи, поради забрана от управителния съвет на Токуда медицинските сестри от болницата да участват в протеста.

alwefj
Както Мая Илиева, така и Виолета Димитрова,координатор за протестите в Пазарджик,  сподели за оказаният върху нея натиск от страна на болницата, в която работи.

Срещу Илиева е внесена подписка, която не е разпространена само сред персонала на отделението по кардиохирургия, в което работи, а и на 90% от персонала на болницата.
По повод портестните действия на Илиева й е била наложена и финансова глоба.

Обмудсмана Мая Манолова отново подкрепи протеста и каза, че "това се превръща в протест за човешките права", което е действителността срещу която трябва да се борим.

Протестните шествия продължават из цялата страна.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up