Вторник, Септември 17, 2019

Днес в столицата се проведе протест против корупционната система на родното ни здравеопзване.
Медицинските сестри застанаха под прозорците на частната болница Токуда и в знак на подкрепа към тяхната колежка Мая Илиева, координатор за протестите в София, която е била репресирана, заради тази й дейност.
Както стана ясно, това не е единичен случай.

00312.00 08 11 01.Still002
Омбудсманът на Република България, Мая Манолова отново подкрепи сестрите в борбата им за справедлива здравна система.

Протестиращите бяха разделени на две групи  - сестрите от Токуда и останалите. Това се случи, заради изричното решение на ръководството на частната болница Токуда да не се позволява на сестрите работещи там да участват в протестното действие. 

"Това се превръща в протест за човешките права" , коментира омбудсмана.

Г-жа Манолова коментира и отвореното писмо, което министърът на здравеопзването, Кирил Ананиев адресира до омбудсмана на сайта на здравното министерство.


Вижте цялото й изказване : 

|

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up