Сряда, Август 21, 2019

rzi protestАсоциацията на физиотерапевтите в България изпрати отворено писмо до омбудсмана и медиите, в което настоява за приемането на Закон за съсловна организация на физиотерапевтите - кинезитерапевти и рехабилитатори, като регулирани професии.
В защита на това искане физиотерапевтите ще протестират на 9 април пред сградата на Министерството на здравеопазването.
„Този закон ще бъде в интерес на българското население, което ще получи свободен достъп до висококвалифицирана физиотерапия“, се казва в писмото, подписано от двамата съпредседатели на организацията проф. Видьо Желев и Ценка Пантева.

В него се посочват причините за протеста, главната от която е негативното отношение към исканията на физиотерапевтите - кинезитерапевти и рехабилитатори в България за радикална промяна в статута на професията „физиотерапия”.

„Ние искаме задължително транспониране на европейски закони и наредби за професията „физиотерапия”, категорични са от асоциацията.
Протестът на физиотерапевтите ще бъде подкрепен от медицинските сестри, акушерките, фелдшерите (лекарски асистенти) медицински лаборанти, обществени пациентски организации и други.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up