Петък, Декември 13, 2019

lekarstvoВажна информация за пациентите, приемащи медикамента Baraclude. Таблетките Baraclude представляват антивирусно лекарство, използвано за лечение на хронична инфекция с вируса на хепатит В при възрастни. Инфекцията с вируса на хепатит В може да доведе до увреждане на черния дроб, а медикаментът намалява количеството на вируса в организма и подобрява състоянието на черния дроб.
В сила от 16.04.2018 г. в позитивния лекарствен списък е регистриран нов генеричен препарат Entecavir Alvogen, който НЗОК ще заплаща на 100% и той е напълно безплатен за пациентите. Ако те желаят да приемат оригиналния продукт Baraclude, трябва да доплатят разликата в цената, която е 287,85 лева. Това се налага, защото НЗОК заплаща най-ниската референтна стойност на продукт.

Ако пациентите искат да приемат генеричния препарат, който се реимбурсира на 100% от НЗОК, следва да посетят личния си лекар, който да коригира името на оригиналния препарат с генеричното му наименование и АТС-кода на препарата. Ако имат 3-месечна рецепта, личният лекар ще анулира оставащите отрязъци и ще издаде нова със съответното наименование и код на лекарствения продукт.
Представителството на компанията, произвеждаща и внасяща генеричния препарат в България, уверява, че са подсигурени необходимите количества и не следва да има проблем с получаването му в аптечната мрежа.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up