Сряда, Август 21, 2019

Осакатената аптечна мрежа в България  поддържа този си имидж безпардонно и целеустремено.

По-рано ви разказахме как Ценовия натиск върху фармацевтичните компании от страна на държавата лишава българските пациенти от спокойствието да се лекуват системно.


no more pillsРезохин все още не е наличен, алармират от Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България.
Ревматологично болните, които се лекуват системно с Резохин, продължават да търсят лекарството извън страната.
А Плакенил - дургото лекарство, което може да се прилага при тези пациенти, все още не е регистрирано у нас.

Медикаментите струват около 8 лева, което не би трябвало да представлява финансова пречка за осигуряването им от страна на държавата.

Каква може да е причината за липсата на лекарства за ревматологично болните у нас ? ?

Може би компанията производител има лични причини, не одобрява държавата ни като такава и решава да лиши хората й от медикамента?
Нищо подобно - Санофи , производителя на Плакенил има регистрирани лекарства на нашия пазар, както и Байер, който продава Резохин.

Безучастието на държвната власт обаче, ни подксазва, че именно тя лимитира достъпа и влошава условията за лечение на българите, които трябва да обслужва.

Пациентите у нас, които се лекуват с Резохин са повече от 4 хиляди, според НЗОК.

Управлението на лекарствата в България ни помага да разберем приоритетите на държавната власт, на моралния й капацитет и на ефективността й, но не можем да установим какъв е смисълът от настоящото управление, като полза за не-власт имащите?

Между другото, тези медикаменти са анти-маларици.

Нужно ли е да избухне епидемия от малария в България, за да отрезнее лекарствената ни политика?

По информация от колеги страните, в които може да бъде намерен Резохин са Италия, Германия, Португалия и Австрия. Консултирайте се с вашия лекар за аналози на конкурентни компании, които биха могли да се намерят в съседни на нашата държави.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!


Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up