Събота, Февруари 22, 2020

nomedicine2 2Аптечен туризъм или еднопосочен билет е по-добрата алтернатива за стотиците пациенти с редки болести в България, които не могат да разчитат на родното ни здравеопазване? 

Организация  на пациентите с ревматологични заболявания в България сигнализират, че ревматологично болните, които се лекуват системно с Резохин, за пореден път ще трябва да търсят лекарството извън страната.
От Bayer - производителя на медикамента, коментираха, че нямат ясен срок, в който ще успеят да снабдят българските пациенти с лекарството.

Без да правим подробен анализ на ситуацията, става ясно, че здравната каса и нейната фарма-политика е причината производителите на лекарства да изтеглят продуктите си от страната.

     

                  Алхимия на ценообразуването                        Над 1500 медикаменти са дерегистрирани за 3 години


По информация от колеги страните, в които може да бъде намерен Резохин са Италия, Германия, Португалия и Австрия.  Консултирайте се с вашия лекар за аналози на конкурентни компании, които биха могли да се намерят в съседни на нашата държави.

Плакенил е дургото лекарство, което може да се прилага при тези пациенти, но поради аптечната ни политика  и той не се внася у нас - и може да се намери в някои съседни държави.

"Тенденцията за оттегляне на лекарства е от години и се задълбочава. Причините за това са лесно обясними - пазарът ни е от най-малките в Европа, а ценовата регулация е една от най-рестриктивните", казва Деян Денев, изпълнителен директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Александрова · преди 9 месеца
    Тази липса и безхаберие обрича хиляди пациенти на ревматологията на мъчителна смърт.Благодарим на касата и министерството както никога.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up