Неделя, Август 25, 2019

nomedicine2 2Аптечен туризъм или еднопосочен билет е по-добрата алтернатива за стотиците пациенти с редки болести в България, които не могат да разчитат на родното ни здравеопазване? 

Организация  на пациентите с ревматологични заболявания в България сигнализират, че ревматологично болните, които се лекуват системно с Резохин, за пореден път ще трябва да търсят лекарството извън страната.
От Bayer - производителя на медикамента, коментираха, че нямат ясен срок, в който ще успеят да снабдят българските пациенти с лекарството.

Без да правим подробен анализ на ситуацията, става ясно, че здравната каса и нейната фарма-политика е причината производителите на лекарства да изтеглят продуктите си от страната.

     

                  Алхимия на ценообразуването                        Над 1500 медикаменти са дерегистрирани за 3 години


По информация от колеги страните, в които може да бъде намерен Резохин са Италия, Германия, Португалия и Австрия.  Консултирайте се с вашия лекар за аналози на конкурентни компании, които биха могли да се намерят в съседни на нашата държави.

Плакенил е дургото лекарство, което може да се прилага при тези пациенти, но поради аптечната ни политика  и той не се внася у нас - и може да се намери в някои съседни държави.

"Тенденцията за оттегляне на лекарства е от години и се задълбочава. Причините за това са лесно обясними - пазарът ни е от най-малките в Европа, а ценовата регулация е една от най-рестриктивните", казва Деян Денев, изпълнителен директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Александрова · преди 3 месеца
    Тази липса и безхаберие обрича хиляди пациенти на ревматологията на мъчителна смърт.Благодарим на касата и министерството както никога.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up